Jdi na obsah Jdi na menu

Kam příště?

            Vysoké Taury v Rakousku jsou rozdělené na tři samostatné horské skupiny. Kdysi jsem se dočetl, že jenom v horské skupině Venedigergruppe je více jak 100 třitisícovek. Ve Východních Alpách je šest desítek kopců s nadmořskou výškou nad 3.500 metrů. Mezi zajištěnými cestami se dá vybírat už v druhé tisícovce. Nemůže tedy vzniknout problém, že by nebylo kam jet.
            Zalehnout na koberci nad mapou a poznamenat si několik důležitých údajů je nejjednodušší z celé přípravy výletu. Vybrat v kalendáři vhodný datum také plánování nijak nekomplikuje. Bylo by však hodně naivní spoléhat se, že označený den v kalendáři je současně i vytoužený summit day.
             Mimo jiné i nedostatek manévrovacího prostoru způsobuje, že spousta připravených výletů zůstává jenom na papíře. Nicméně si v žádném případě není proč a nač stěžovat. K naší naprosté spokojenosti si užíváme spousty výletů.
                Může se stát, že si někdo uvědomí nutnou potřebu odjet někam pryč a najde tady výlet, který odpovídá jeho představě. Pak se stačí jenom ozvat a naplnit batoh.
          Postupně sem budu popouštět upozornění na výlety, jejichž uskutečnění může zabránit snad jen nevyzpytatelné a neobjednatelné počasí, nebo jiné neplánované životní situace.
             Doufám, že mnou namačkaná písmena způsobí, že se s někým z vás někde pod kopcem potkám a dopřejeme si sdílení společných zážitků.           

 

                

 

 

Příspěvky

Totes Gebirge

         Přechod střední části pohoří Totes Gebirge.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Kam příště?