Jdi na obsah Jdi na menu

Watzmann - Hocheck

          Víťa se rozhodl podniknout něco zážitkového. Vzhledem k tomu, že podobné úsilí vyvíjejí i jinde, došlo na jednání s Honzou, které však bylo ukončené prakticky hned v počátku. Honza navrhl: „Tak pojedeme do Alp. Co třeba na Hocheck?“ „Pokud bych někam vzal syna poprvé, tak na Hocheck“, shodneme se. A nejbližší společný volný den se stal možným vrcholovým dnem.


             Bylo zřejmé, že rychlost postupu budou určovat kluci. Víťovi už je 12 a Honzovi o dva roky méně. Bez varování se však rozhodují nás uhnat a převýšení 1.300 metrů z Wimbachbrücke na Watzmannhaus zvládneme přesně za 3,5 hodiny. Na sever od nás se rozprostírá jen modrá obloha, jak slibovali. Nad horami se však mraky hromadí.
            Na dosažení vrcholu Hocheck na Watzmannu 17. srpna 2016 ve výšce 2.651 m n. m. potřebujeme pouhé 2 hodiny. Nečekaně svižný postup zajistila rychlost pohybu 2,8 km/hod. Od auta, které je pod námi více jak 2 km hluboko, jsme ušli 9,9 km. Zásadně v rozporu s očekáváním nabízené předpovědi počasí je však kolem tolik oblačnosti, že nevidíme téměř nic skrz mraky nad námi, pod námi a kolem nás.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Watzmann - Hocheck